مقاله “شبکه های اجتماعی مجازی؛ ابزار نوین روزنامه نگاری شهروندی” را یک خرداد امسال در همایش «شبکههای اجتماعی مجازی و زندگی روزمره» ارایه کردم.
+ فایل صوتی این سخنرانی را میتوانید از اینجا دریافت کنید
+ فایل پاورپوینت اسلایدهای ارائه شده را میتوانید از اینجا دریافت کنید
چکیده این مقاله به شرح ذیل است:
جوامع امروز با شهروندانی سر و کار دارد که شاهد درک و لمس رسانه اینترنت هستند، شهروندانی که شاهد گستردگی صعودی اطلاعات و توزیع افقی آن بودهاند، همزمان در حالی که جریان تولید و توزیع اطلاعات با ظهور رسانههای اجتماعی به عنوان تکنولوژیهای جدید ارتباطی پهنتر و گستردهتر میشود، شهروندان نیز همگام با آنها دچار تغییر در رویهها شدهاند.
امروزه سرآمد رسانههای اجتماعی جهان، شبکههای اجتماعی مجازی هستند و شهروندان نه تنها در این شبکهها منفعل نیستند بلکه به عنوان نماد شبکههای اجتماعی به عنوان «کاربران تولیدکننده محتوا» یا «شهروندان روزنامهنگار» شناخته میشوند. در این شبکهها رابطه و پیوند نزدیکی میان کاربران تولیدکننده محتوا و روزنامهنگاران شهروند شکل گرفته است، زیرا هر دوی آنها تنها محتوا تولید و در این شبکهها منتشر میکنند. اما تفاوت در تاثیرگذاری و دامنه توزیع محتوای آنهاست. شاید بتوان گفت، شهروندان روزنامهنگار همان کاربرانی هستند که در این فضا و مکان جدید محتوا تولید و توزیع میکنند.
حوادثی مانند توییت یک فرد از عملیات نیروهای امریکایی در حمله به مقرر بن لادن برای کشتن او نشان داده است. شهروندان روزنامهنگار امروز به راحتی میتوانند معادلات رسانهای آنلاین و آفلاین دنیا را رقم بزنند و به درک، روشنی و درستی محتوا کمک کنند. در عین حال، مفهوم روزنامهنگاری شهروندی به طور پیوسته و جداییناپذیر همیشه همراه با سایر رسانهها وجود داشت است اما دامنه آن همیشه محدود بوده است. در حالی فعالیت شهروندان روزنامهنگار در شبکههای اجتماعی مجازی به نوعی حیات رسانههای آفلاین و آنلاین را بسط داده است.
شبکههای اجتماعی سرعت، بازخورد لحظهای و چندصدایی را در روزنامهنگاری شهروندی متحول و افزایش داده و عرصه جدیدی برای «روزنامهنگاران شهروند» به عنوان «کاربران تولید کننده محتوا» ایجاد کرده است، تا جامعه گفتمانی و چندصدایی را بسط دهند. ایده اصلی پشت روزنامهنگاری شهروندی در این است که مردم بدون آموزش روزنامهنگاری حرفهای با استفاده از ابزارهای مدرن و توزیع جهانی اینترنت برای ایجاد، تقویت یا بررسی حقیقت رسانهها به صورت خود به خودی یا با مشارکت دیگران فعالیت کنند (Mark Glaser, 2006).
در این مقال سعی شده است، مفاهیمی از شهروندان روزنامهنگار، روزنامهنگاری شهروندی، رسانههای شهروندی و شبکههای اجتماعی آنلاین و آفلاین ارایه شود و سپس کاربردهای شبکههای اجتماعی مجازی برای شهروندان روزنامهنگار و سازمانهای رسانهای بیان شود.
+ حاشیه ای بر همایش شبکه های اجتماعی و زندگی روزمره
+ فایل صوتی پانلهای همایش را میتوانید اینجا مشاهده کنید
+ گزارش سخنرانیهای این همایش را میتوانید اینجا مشاهده کنید
+ گزارش تصویری همایش را میتوانید اینجا مشاهده کنید
+ فایل کتابچهی خلاصهی پژوهشهای همایش را میتوانید از اینجا دریافت کنید
فعلا منابعی که تایپ کردی رو بفرست تا بعدا نظر هم بدم..
فقط سریع
سلام دوست محترم مطالبتون رو تا حدودی خوندم جالب بودن منم دارم رو پایان نامه ای با موضوع بررسی تاثیر شبکه های اجتماعی بر رویکرد های تربیتی والدین کار میکنم هرچقدر سرچ میکنم مطلب خوب پیدا نمیکنم میشه به من کمک کنید ممنون میشم .به امید موفقیت وپیروزی برای شما دوست محترم.بای
سلام، خوشحال شدم که یک پایان نامه دیگر به جمع پایان نامه های این حوزه اضافه شده است.
من در خدمتتون هستم. اگر کمی ازم بربیاد
سلام مطالبتون خوب و جالب بود.من در رابطه تاثیرشبکه های اجتماعی بر روابط میان نسلی تحقیق میکنم واصلا دراین رابطه موضوعی نیست لطفا راهنمایی ام بکنید
سلام: مضوع پایان نامه من در مورد ضعیت پایبندی به هویت فرهنگی اعضای شبکه اجتماعی فیس بک است، جستجوی زیادی کردم و تاکنون مطالب خوبی پیدا نکردم ، میشه لطفا به من کمک کنید.
با سپاس فراوان
سلام. من دانشجوی ارشد کتابداری و اطلاع رسانی هستم.میخوام رو یک مقاله ای با عنوان ( بهره برداری ازشبکه های اجتماعی در آرشیو) کار کنم ولی مطالب خاصی پیدا نکردم ممنون میشم کمکم کنید.
من اصلا عنوانتون رو نفهمیدم!
سلام خسته نباشید
من دانشجوی ترم اخر روانشناسیم
موضوع پروژم بررسی رابطه ی بین استفاده از شبکه های اجتماعی وتاثیر ان بر شادکامی وسلامت روان دانشجویان
خواهش میکنم بهم کمک کنید…هیچ کاری واسش نکردم ..خیلیم وقت ندارم ..اگه مقاله ای دراین مورد دارید بهم ایمیل کنید …منتظرم
اگه میتونید بهم چندتا کتاب معرفی کنید وحتماااااااااااااا بهم ایمیل کنید…خواهش میکنم ازتون
تا بعد ازعید بیشتر وقت ندارم