facebook_rouhani

دکتر حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان چهارشنبه در گفت‌وگو با شبکه خبری ان‌بی‌سی امریکا  در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا دولت ایران فیلتر اینترنت را متوقف خواهد کرد، گفت: «دولت به دنبال اجرای حقوق شهروندی است و به زودی منشوری به عنوان منشور شهروندی منشتر می‌شود. ما می‌خواهیم مردم در چارچوب زندگی خصوصی آزاد باشد. در دنیایی امروز دسترسی به آطلاعات، حق گفت و گو وحق تبادل اندیشه حق ملت ایران است.»

به گزارش رسانه‌های اجتماعی، وی درباره فیلترینگ اینترنت افزود:  البته همه دولت‌ها دنبال نوعی نظارت بر شبکه اطلاعاتی جهانی هستند. برای ما مسائل اخلاقی و هویت ملی بسیار مهم است بنابراین در این زمینه حساسیت به خرج می دهیم. اما دلمان می‌خواهد، مردمان از همه یافته‌های بشری، علم  و اندیشه‌های گوناگون مطلع باشند. بنابراین یکی از برنامه‌های دولت توسعه زیرساخت‌های دیجیتالی است.

خبرنگار این شبکه  پرسید، «آیا این یعنی اینکه مردم ایران به توییتر و فیسبوک دسترسی خواهند داشت؟» روحانی در پاسخ داد: «دیدگاه دولت این است که مردم باید به تمام اطلاعات جهان دسترسی داشته باشند. نظارت ما در این مورد باید بر حفظ هویت ملی و اخلاقیات ما مبتنی باشد.»

روحانی درباره نقش فناوری و شبکه‌های اجتماعی در دیپلماسی اظهار داشت:  شبکه های اجتماعی بسیار مهم است. در دوران انتخابات، ما ستاد قوی نداشتم. همه طرفداران ما مخصوصا جوان‌ها از این شبکه ها استفاده می کردند الان هم دارند از این شبکه‌ها استفاده می کنند. حتی از طریق این شبکه ها به روی دولت نظارت می‌کنند. من از نظارت جوانان خوشحال هستم. البته من خودم به شخصه برنامه خاصی ندارم. اما طرفداران من برنامه‌های متنوعی دارند.

گفتنی است، این اولین بار است که رئیس جمهور ایران برای اولین بار درباره فیس‌بوک اظهار نظر رسمی می‌کند و این در حالی است که صفحاتی به اسم دکتر حسن روحانی در شبکه‌های اجتماعی از زمان انتخابات تاکنون بشدت فعال هستند و کاربران زیادی را جذب خود کرده است.

این گفتمان دولت تدبیر و امید، امیدها را برای رفع فیلتر رسانه‌های اجتماعی در ایران افزایش داده است. به طوریکه بسیاری از وزرای وی در این رسانه‌ها به طور رسمی و جدی فعالیت می‌کنند.