این روزها صحبت درباره رفع فیلتر فیس‌بوک بسیار زیادی است به طوریکه علاوه بر کاربران مسوولان رده بالای دولتی نیز خواهان این امر هستند.

سوشیال‌مدیا – در جدیدترین اظهار نظر، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز جمعه در حاشیه مراسم ختم مادر محمدعلی نجفی گفت: به نظرم، فیس‌بوک از مصادیق مجرمانه نیست؛ خودم نیز در این شبکه اجتماعی حضور دارم.

جنتی: فرهنگ و هنر در دولت روحانی شکوفا می‌شود

وی خاطرنشان کرد:«فیسبوک یک شبکه اجتماعی است و به نظرم از مصادیق مجرمانه به شمار نمی‌رود و کسانی که در آن هستند ارتباطات سالم و درستی دارند. بنده در فیسبوک حضور دارم و کسانی که با من در داخل و خارج کشور ارتباط دارند در این روزها بحث عاشورا و مسائل مختلف آن را مطرح می‌کنند.»

جنتی درباره مجرمانه بودن استفاده از فیسبوک نیز یادآور شد:‌ «اینکه فیسبوک از مصادیق مجرمانه بودن است، قابل بحث است. این مسئله را کمیته بررسی مصادیق مجرمانه بررسی می‌کند و تاکنون جلسه‌ای نداشته‌ایم.»

وی در پایان افزود: «هنوز این کمیته بررسی مصادیق مجرمانه تشکیل جلسه نداده است و وقتی تشکیل جلسه داد در این زمینه‌ها صحبت می‌کنیم.»

مدل فیلترینگ فیس‌بوک تغییر می‌کند

این در حالی است که محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اخیرا در جمع خبرنگاران به این موضوع اشاره کرده است که باید صفحات آموزنده شبکه اجتماعی فیسبوک در دسترس باشند تا مردم بتوانند از محتوای مفید این شبکه استفاده کنند.

محمود واعظی

وی گفت: در صورت وجود زیر ساخت‌های فنی، پیشنهاد تغییر مدل فیلترینگ فیسبوک و دیگر سایت‌های اینترنتی را داریم؛ به نحوی که مردم بتوانند خودشان پلیس اینترنت شوند و از آن درست استفاده کنند. هم اکنون از نظر فنی امکان تفکیک صفحات مناسب و نامناسب بر اساس محتوا در سایت‌های اینترنتی وجود ندارد اما گروهی در حال انجام این کار برای اجرای فنی آن هستند.

واعظی خاطرنشان کرد: فیسبوک یک شبکه اجتماعی است که در آن صفحات بسیار خوب وجود دارد ولی برخی از صفحات آن نامناسب است. با رفع فیلتر صفحات مناسب و آموزنده فیسبوک قطعا موافقیم اما باید یک مکانیزیمی وجود داشته باشد که بتوان صفحات مناسب را از نامناسب تفکیک کرد. برای مثال می‌توانیم آی‌پی‌های اینترنتی را شناسنامه دار کنیم؛ به این معنی که هر فرد همان‌طور که یک شماره ماشین دارد یک آی‌پی مشخص داشته باشد و پس از آن از مردم بخواهیم از اینترنت درست استفاده کنند. به نوعی مردم پلیس اینترنت می‌شوند.

به نظر می‌رسد، رویکرد دولت درباره شبکه‌‍‌های اجتماعی و فیس‌بوک متفاوت از کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه است و آنها اعتقاد به دسترسی آزاد به این شبکه‌ها دارند تا از فرصت‌های آن بهره‌مند شوند.

 منابع: فارس و ایستنا