از سال ۲۰۰۴ تا به امروز، با استقبال بیبدیل جهانیان از شبکهی اجتماعی فیسبوک و بعدها از توییتر، همهی سوداگران و فرصتطلبان دنیای کسبوکار مبتنی بر وب را بر آن داشته است تا به سراغ نوعهای مختلفی از اجتماعات انسانی بروند که به خاطر دلایل و موضوعات گوناگون، گرد هم آمدهاند.
البته در شرایط کنونی، فقط سوداگران نیستند که دنبال منافع خود در فضای وب هستند، بلکه ویژگیهای خاص این فضا، معادلات دنیای واقعی را تغییر داده است؛ امروزه، همهی فعالان عرصههای کسبوکار، سیاستمداران و جستجوگران قدرت، منافع و آمال خود را در اجتماعاتی میبینند که بدون پرداخت هزینهای، محتوای درونشان را تقدیم جامعهی مجازی خویش میکنند.
لذا، رویکرد مثبتی به استفاده از این فضاها بوجود آمده است، بدین منظور، در یادداشت جدیدی که «باب ال گرین» نگاشته است، ده شبکه اجتماعی داغداغی که به تازگی راهاندازی شده و یا در اوایل فعالیت خود هستند مورد توجه قرار گرفته است.
۱- مدیوم (Medium)
این شبکه، در واقع یک پلتفرم وبلاگنویسی از «ایوان ویلیامز» (از بنیان گذاران بلاگر و توییتر) است که داستان و یادداشت های بیشتر از ۱۴۰ کاراکتر را میزبانی میکند. این شبکه هنوز به بهرهبرداری کامل نرسیده است و پس از راهاندازی نصف ونیمهاش در اکتبری که گذشت، همچنان با طراحی ساده و تکمیلنشدهاش، پذیرای همهکس و همهچیز است. بیشتر برای به اشتراکگذاری تجربیات از طریق وبلاگنویسی است.
۲- کلیک (Kleek)
این شبکه اجتماعی به کاربرانش اجازه میدهد تا با استفاده از آیفون، شبکه اجتماعی خصوصی برای خود در فیسبوک ایجاد کنند و اطلاعات و استاتوسهای دوستان بسیار نزدیک را برای کاربران مهیا سازند.
۳- وِدی (Viddy)
ودی ابزاری برای به اشتراکگذاری ویدیوهاست و مانند اینستاگرام عمل میکند. در واقع این اپلیکیشن با استفاده از سیستمعاملهای همراه آیاواس و اندروید قابلیت استفاده را دارد و به کاربران اجازه میدهد تا ویدئوهای ۱۵ ثانیهای و یا کمتر از آن را به اشتراک بگذارند. این شبکه، با جلوه هایی ویژه، فیلترهای رنگی و موسیقی متنوع، لحظات دل پذیری را برای کاربرانش ایجاد میکند.
۴- ران کیپر (RunKeeper)
این شبکه اجتماعی برای این راه اندازی شده تا کاربران ناراضی سایر شبکههای اجتماعی را جهت به اشتراک گذاری استاتوسهای موردعلاقهی خود با جامعهی گسترده ۱۹ میلیونی راضی کند. این اپلیکیشن، با موضوع آموزشی همراه است که اغلب کاربران سایر شبکههای اجتماعی برای انتشار آنها مورد کملطفی دوستان و فالورهایشان قرار می گیرند.
۵- گَست (Ghost)
گَست نیز که مانند یک پلتفرم وبلاگنویسی عمل میکند با ظاهر ساده و متواضعانه خود، سعی در جذب وبلاگ نویسان و توییت کنندگان دارد.
۶- پز (Pose)
این شبکه یک اجتماع آنلاین مبتنی بر گوشیهای همراه است که از طریق آن کاربران میتوانند تصاویر زیورآلات و لباسهای خود را به اشتراک بگذارند. چنانکه آن را اینستاگرام مد و فشین عنوان میکنند. این شبکه که مانند پینترست است، همانند یک مجلهی مد تعاملی عمل میکند. البته این شبکه قاعدتا برای خانمها جذابیت بیشتری دارد و شاید عکسهای این چنینی را که آقایان در اینستاگرام شاکی هستند را کم کند.
۷- واین (vine)
این شبکه، در واقع پاسخ توییتر به اینستاگرام است که با سادهترین بارگذاری، الهامگرفته از خلاقیتهای شگفتانگیز برخی از کاربران است که بر روی آندروید قابل استفاده خواهد بود. واین اپلیکیشنی برای به اشتراکگذاری ویدیوهای ۱۵ ثانیهای!
۸- اتمسفیر( Atmospheir)
این شبکه که بصورت رسمی راهاندازی نشده است با قولی که آیفون جهت ارائه یک ویژگی فوتی و فوری داده است، قرار است تا اطلاعات سایر شبکهها ی اجتماعی را در یک آدرس کتاب جمعآوری کند تا دسترسی به صورت آسانتری صورت گیرد.
۹- دیز (Days)
این اپلیکیشن که مانند یک دفتر خاطرات بصری روزانه است از ساعت ۵ صبح تا ساعت ۵ صبح روز بعدی به مدت ۲۴ ساعت، امکان به اشتراکگذاری یک روز از طریق پیام متنی یا ایملی و یا سایر پستهای شبکههای اجتماعی را برای کاربران امکان پذیر ساخته است. البته فعلا برای دستگاههای اپل قابل دانلود است.
۱۰- اپ. نت (App.net)
این شبکه در آگوست ۲۰۱۲، راه اندازی شده است. پلتفرمی برای آگهیهای رایگان است که تا به حال، بیش از ۱۰۰ هزار کاربر ثبتنام کننده دارد. این کاربران ، تصاویر و اسناد را با برنامههای ذخیرهسازی فایل، برنامههای وبلاگنویسی و برنامههای پیام گروهی از طریق گوشی های همراه و رایانههای رومیزی و وب به اشتراک می گذارند. دسترسی کامل به این اپلیکیشن، کاملا رایگان نیست. برای همین، هزینهی آن برای هر سال ،۳۶ دلار است که در حد رایگان به شمار میآید. (دسترسی به آن از طریق دعوت نامه است.)
با توجه به این اپلیکیشنها، شاید بتوان گفت آینده شبکههای اجتماعی مبتنی بر دستگاههای همراه است و مطمئا شبکههای اجتماعی دیگری نیز وجود دارند که در این لیست نیستند. شما چه فکر میکنید؟
سلام
پست خوبی بود ولی همشون فیلترن این شبکه ها که نوشتی دادا
یه شبکه اجتماعی من عضوم آنافیس اونم خوبه ولی اسمش نبود گفتم بنویسم شاید برا بچه ها خوب باشه آنافیس فیلتر نیست
از اطلاع رسانیت ممنون اما اینا که گفتی همشون خارجی اند وقتی یه محیط خانوادگی تو سایت های ایرانی هست چرا بریم سراغ خارجی ها نمونش شبکه اجتماعی و دوست یابی فیسبوک انجمن ما
آدرسش
http://www.anjomanema.ir
به نظر من یکی از بهرین شبکه اجتماعی ایرانی، شبکه اجتماعی تبیانه
net.tebyan.net
با سلام
یکی از شبکه های اجتماعی که گمان می رود در اینده به رقابت با فیس بوک و لینکدین بپردازد شبکه Solaborate می باشد که شرح فعالیت این شبکه بصورت کاملتر در سایت http://www.3che.ir وجود دارد نکته مهم در خصوص این شبکه استفاده حرفه ایی ها از ابزارهای در اختیار آنهاست
ممنون
۳che.ir
نمیشه شبکه اجتماعی جدید رو دانلود کنیم اخه من تو همه شبکه اجتماعی عضوم و انها را دوست دارن رسیدگی لطفا شود
ممنون عالی بود
سلام
از مطلبی که نوشتید متشکرم.
ظاهرا پیامرسان بیسفون ایرانیست. فضایی شبیه به وایبر دارد. ساده و روان البته نه به اندازه وایبر ولی خوبست و خیلی از کسانی که نصب کرده اند راضی هستند.
وقت بخیر
خارجی کلاس داره آیا ؟! بجاش ایرانی معرفی کن تا بدردمون بخوره
شبکه های اجتماعی اینستاگرام و پلاس از نظر من خیلی خوبن. من که راضیم ازشون. اونا هم ازم راضی باشن 🙂
یه شبکه اجتماعی دیگه مخصوص خانوما هم هست به اسم بانو . banoo.ir همه چی توش پیدا میشه از اونم راضیم چون خیلی بدرد خانوما میخوره
شبکه های اجتماعی ایرانی رو لطفا بیشتر معرفی کنید. با تشکر
به نظر من انیستاگرام و فیس بوک خیلی خوبه
واقعا ممنون
لطفا شبکه های اجتماعی بیشتری رو معرفی کنید.
ممنون از اطلاعاتتون..فقط اگه ایرانی معرفی میکردی بهتر بود
میشه لطفا شبکه های اجتماعی ایرانی مخصوص موبایل معرفی کنین؟
به نظر من اگه مردم مون از نسخه های ایرانی مطلع بشن، اونا را نصب می کنن چون غیرت ایرانی دارند و هنوز از خود بیگانه و غرب زده نشدن.
در ضمن برای پست الکترونیک هم میتونید از سرورای ایرانی استفاده کنین مثل پست الکترونیکی چاپار chmail.ir یا پست الکترونیک ایران iranmail.ir
ممنون از اطلاع رسانیتون من از همشون دیگه حالم بد میشه مخصوصا گروهایی که تو هر کدوم هست فقط اینستاگرام خوبه بینشون که توش در اون حد شبکه های دیگه چت نیست این شبکه هاییم که شما نوشتید مثل اینستاگرام هستند آیا؟ ؟؟؟؟؟؟؟؟
با سلام
ممنون از وب سایت خوب و این مطلب جالبتون
من نمیدونم تلگرام که این همه مطرح ومحبوب شده چه فرقی با لاین وبیتالک داره
هیچی اتفاقا اونا خیلیم بهتر از تلگرامند
تلگرام هر نسخه جدیدش که اومده یه چیز اضافه شده ولی هنوز به نظر من به پای لاین وبیتالک نرسیده
فقط لایییییینننننننننن
فقط لاین
آیدیم تو لاین اینه بهم پی ام بدید????
behnia4343
پیام بدیدااااااا
خیلی خوب بود و من تونستم از چند تاش برای توسعه کارم استفاده کنم.و طریقه استفاده از چندتاش رو نوشتم تو سایتم
فقط فیسبوک
bahat movafegham:)
دوستان چرا خودتون و گول میزنید؟ کدوم شبکه اجتماعی خوبی تو ایران وجود دارد که ادم توش احساس راحتی و ازادی بیان داشته باشه؟!..کافیه یک سرچی تو ایتریت بزنی هر چی سایت در به داغون ایرانی و داخلی و بهتون معرفی میکنه تا حرفی بزنی پلیس سایت اخطار میده!.انتقاد کنی.اخطار میگیری!.۴ تا کلیپ دست و رقص بزاری خلاف شئونات اسلامی!!!!! حساب میشه!…شبکه اجتماعی فقط فیسبوک..همه هم دیگه میدونند گذاشتن وقت تو سایتهای ایرانی یعنی حروم کردن نت و گیگ..وسلام
سلام. خیلی خوب بود لطفا گروه تشکیل داده و افراد مطلع دیگر را هم وارد کنید تا از دانش آنها هم استفائده کنیم
البته چند ساله دیگه شبکه های پیشرفته تری میاد
چه جهل زیبایی. به به شبکه های بیخود ووقتگیر اجتماعی…. شبکه اجتماعی یعنی روشن فکری تو یه ذهن تاریک… اولش فکر نمیکردم اینهمه همه گیر بشه .جز کترل ذهن وجهت دهی به افکار هیچی درش نیست خواهشا کمی تامل کنید تا کی دیگران باید به کار ما نظر ما جهت بدن؟ چرا وقتی همه یه چیزیو دارن ماهم باید به تبعیت از اونا بریم سراغش؟ چرا همیشه خارجی ها سمت هر چیزی میرن ما تشخیص میدیم که اون چز خوبه؟ شبکه های اجتماعی وسیله ایست برای جهت دادن به اخبار عقاید و افکار کاربران به نحوی که یهودیان اسرائیل میخواهند.اونها نه فقط ایران بلکه تمام جامعه بشری رو میخواهند به فساد و جهل بکشن وهمه انسانها رو مطیع و فرمانبردار خودشون کنند. شاید مسخره بنظر بیاد ولی اونا دارن براش برنامه ریزی میکنند و آروم آروم همه چیز رو طبیعی و حتی ضروری و جز لاینفک زندگی تبدیلش کردند. این دستور از کتاب تحریف شده تورات( تلمود) استنباط شده که میگه: و برو در میانشان فساد کن تا همه فاسد گردند وبه خوی حیوانی( شهوت رانی) عادت کنند… شبکه اجتماعی همان سیاست کنترل ذهن هاست که در سال ۱۹۸۷ میلادی در سنای امریکا به تصویب رسید.ایرانیاشم از اون بدتر کلا همه چیز کنترله. امیدوارم قدرت درک وفهممونو بهتر کنیم.موفق باشید… التماس دعا
بنده هم کمی گیز کرده بودم تد کارم که از اینجاحلش کردم تشکر
اگه به جای راه انداختن شبکه های اجتماعی چند تا شبکه اقتصادی هم راه می نداختن ….الان وضعیت کار جونامون اینطوری نبود…
چطور میشه هم……..
این ابراهام که بیسفون رو با وایبر یکی دون سته اندازه جلبک سواد نداری واسه چی بلغور میکنی اخه عوضی
خارجی رو بیخیال شید ایرونی ها رو معرفی کنید
!!! ببخشید آقای دکتر سلیمی !!! شما دکترای چی دارید ؟؟؟ فقه و فلسفه اسلامی !!! بیسواد این اسمش تکنولوژی ه.
جون بچت پاکش نکن… اینو پاک کن.
سلام دوستان
من از نظر مسنجر و نت بازی اخرشم .ببینید دوستان مثالی براتون بزنم اب ،هوا در طول روز برای حیات الزامیه. خودتون باید بفهمین کدوم کانال بدردتون میخوره کدوم نه.دنبال مسایلی باشین که واجبات روزمرتونه اگه اینجوری استفاده کنید میشه تکنولوژی ور گر نه از جهان سومی باید بریم جهان چهارمی
امشب که این مقاله رو دیدم با خودم گفتم وای من … این مقاله برای سال ۹۲ ست یعنی ۶ سال پیش حدودا !
کاش میشد اون روزا کمی مطالعمون بیشتر بود و آینده شبکه های اجتماعی چون اینستاگرام رو پیش بینی میکردیم و امروز حتما یکی از سرمایه دارانی بودیم که راه درآمدشون از اینستاگرام هست.
فقط منتظر یه فرصت جدیدم و معرفی یه شبکه بزرگ مثل اینستا و تلگرام… مطمئنم این بار دیگه از دست نمیدم.
اما آیا این اتفاق میفته؟