گوگل ریدر (گودر) بخشی از زندگی آنلاین ایرانیان است. اعتیادی که کاربران به گودر دارند به فیس بوک ندارد! فیس بوک بیشتر برای کاربران جذابیت حضور دارد اما گودر اعتیاد یا درگیری ذهنی دارد!

در این پست نمی خواهم مقایسه بین گودر با فیس بوک انجام دهم. یا اینکه تعریف برای گودر ارایه کنم. زیرا قبلا دوستان عزیز افتخار دادند و در پستی به این سوال پاسخ دادند که آیا گودر یک شبکه اجتماعی ایست؟ هدفم از این مطلب این است که به این سوال پاسخ دهم که آیا ادغام گودر با پلاس منطقی است؟

۱- آیا گوگل پلاس مهم است یا گوگل؟ به عبارتی آیا شبکه اجتماعی مهم تر است یا برند گوگل؟ ساختار شبکه اجتماعی به نوعی است که آدم باید خود به خود و براساس علاقه و جذابیت وارد آن شود نه اینکه براساس اجبار بخواهد در گوگل پلاس وارد شود. در کامنت هایی ایرانی ها دیدیم که حتی بعضی ها تهدید به خروج از گوگل کردند! شبکه های اجتماعی خود محورند نه سلیقه محور.

 ۲- آیا بازخورد برای گوگل مهم است یا استراتژی توسه خود؟ آیا گوگل حاضر است به خاطر این همه بازخوردی که از سوی کاربران ایرانی برای جلوگیری از تغییرات گوگل ریدر ارسال شده است، استراتژی توسعه خود را متوقف کند؟! من کلا نسبت به این موضوع خوشبین نیستم.

 ۳- آیا حذف یک سرویس اجتماعی منطقی است؟ گوگل ریدر یک خبرخوان است نه یک شبکه اجتماعی! اما در ایران با توجه به شرایط موجود نقش یک شبکه اجتماعی کامل را ایفا می کند.

 ۴- آیا گودر باید به پلاس اضافه شود یا امکانات گوگل پلاس به گودر اضافه شود؟ در شبکه اجتماعی دو نوع تفکر وجود دارد. یا شبکه اجتماعی درست کنیم یا از امکانات شبکه های اجتماعی استفاده کنیم. گوگل خیلی راحت می تواند با افزون های کروم یا کدی دیگر امکانات گودر را به پلاس یا برعکس اضافه کند! اختیار را به کاربران بسپارد نه اینکه… کلا حذف سرویسی مثل گوگل باز یا خدایی نکرده گودر منطقی نیست! چون تعدادی مخاطب (هرچقدر) خاص و حرفه ای دارد. انگار قرار باشد بخشی از تاریخ و گذشته ای که متعلق به کاربران است، حذف شود!

 ۵- صرف وقت در گوگل پلاس یا مطالعه اطلاعات و اخبار در گودر؟ اصولا این انتقاد به شبکه های اجتماعی وارد است که وقت کاربران را بی خودی صرف می کنند! یعنی باعث رشد و توسعه علم یا روح انسان نمی شوند. اما در گودر کاملا متفاوت است. گودر مکانی برای دریافت اطلاعات و اخبار است، بدون هیچ محدودیتی! یعنی استراتژی آگاهی دانش با استراتژی خوشگذرونی جا به جا شود. بماند که تزریق اطلاعات زیاد هم به دانش تبدیل نمی شود و نیاز به مدیریت دارد.

به طور کلی، اعتیاد کاربران ایرانی به گودر اعتیاد به پلتفرم گودر نیست، بلکه اعتیاد به اطلاعاتی است که در گودر منتشر می شود! ما محتاج اطلاعات شفاف و بدون محدودیت هستیم. همین.