مراسم تقدیر از اعضای شورای سیاستگذاری همایش « روز رسانههای اجتماعی» همزمان با نهمین نشست جامعه «پژوهشگران رسانههای اجتماعی ایران» یکشنبه ۱۵ بهمن ماه جاری ساعت ۱۷ در فرهنگسرای رسانه برگزار میشود.
به گزارش رسانههای اجتماعی، سخنران این نشست، دکتر حسین امامی، دبیر علمی همایش روز رسانههای اجتماعی است که سخنرانی با عنوان « روابط میان فردی در سایت های شبکه های اجتماعی» انجام میدهد.
وی که تز دکترای خود را در حوزه روانشناسی ارتباطی شبکه های اجتماعی در رشته علوم ارتباطات اجتماعی را به تازگی دفاع کرده است که امروزه در جهان مورد توجه صاحبنظران ارتباطات و روانشناسان اجتماعی قرار گرفته است.
امامی در چکیده خود آورده است:
ارتباطات کامپیوتری، شیوهای از تعامل و برقراری ارتباطات انسانی در محیط آنلاین یا همان فضای مجازی اینترنت است که موجب شده تا صورتبندی جدیدی از ارتباطات میان فردی پدید آید. کیفیت و کمیت این نوع از ارتباطات موجب شده تاثیراتی را بر ارتباطات آفلاین و یا چهره به چهره در زندگی روزمره پدید آورد که این موضوع مدنظر پژوهشگران بوده است. محقق در این پژوهش در پی پاسخ به این پرسش است که آیا عضویت در سایت های شبکۀ اجتماعی می تواند بر رفتار ارتباطی که در فضای آفلاین شکل می گیرد تاثیر بگذارد و این تفاوت ها در روابط میان فردی در محیط آفلاین و آنلاین کدامند.
در تحقیق حاضر، بین عدم عضویت و عضویت کاربران در سایت های آنلاین شبکه اجتماعی از یک طرف و خودگشودگی، نیاز به همبستگی، ارتباط گریزی، خودباوری، خودشیفتگی، خودگشودگی، بی نامی، نگرش، کیفیت ارتباطات (صمیمیت) و رضایت ارتباطی آنها از برقراری ارتباط میان فردی در فضای آنلاین و آفلاین مورد بررسی قرار گرفت.
بخشی از نتایج به دست آمده این پژوهش نشان می دهد مردان نسبت به زنان تمایل بیشتری به عضویت در سایتهای شبکه اجتماعی دارند اما زنان فعالیت بیشتری در این سایتها داشته و همچنین خودگشودگی بیشتری نسبت به مردان دارند. در بررسی مربوط به نیاز به همبستگی مشخص شد، برخورداری از حمایت اجتماعی از طریق عضویت در سایتهای شبکه اجتماعی می تواند خلاء زندگی روزمره و ارتباطات چهره به چهره را پر کند. همچنین بر اساس این پژوهش ثابت شد، سایتهای شبکه اجتماعی بسیار مورد توجه افراد خودشیفته است. همچنین طول مدت عضویت بر نگرش کاربران تاثیر مثبت گذاشته است و هرچه از زمان عضویت آنها میگذرد نگرش و رضایت ارتباطی آنها بیشتر میشود. اما عضویت در سایتهای اجتماعی منجر به خودباوری و تقویت آن نمیشود. نهایتا اینکه در این پژوهش نشان داده شد که افراد عضو شبکههای اجتماعی که فضای آنلاین را تجربه کرده اند صمیمیت بیشتر و کیفیت ارتباطات میان فردی بهتری را در فضای آفلاین تجربه میکنند و این امر بیانگر آن است که عضویت در این سایتها بر کیفیت ارتباطات در زندگی روزمره اثرگذار است.
گفتنی است، نهمین نشست جامعه «پژوهشگران رسانههای اجتماعی ایران» توسط وب سایت رسانههای اجتماعی و دبیرخانه همایش «روز رسانه های اجتماعی» و با همکاری فرهنگسرای رسانه و شرکت ریباز برگزار میشود.
مکان: تهران – خیابان پاسداران – خیابان گل نبی – خیابان ناطق نوری – میدان قبا – فرهنگسرای رسانه
زمان: یکشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۱ – ساعت ۱۷ الی ۱۹
لازم به ذکر است که حضور علاقه مندان در این نشست آزاد است.