حلیه صبورنژاد: رفتار مردم خاورمیانه و زندگی روزمره آنها در ماه رمضان تغییرات مشهوری دارد. مصرف رسانه ای شامل تلویزیون، رادیو، و رسانه های چاپی نسبت به دیگر ایام سال افزایش می یابد و فرصت طلایی تجاری برای جلب توجه مشتریان از طریق رسانه های اجتماعی پدید می آید.
طبق گزارش TOP در طول ماه رمضان، نه تنها کنشگری محلی در رسانه های اجتماعی به بیشترین حد خود در سال می رسد، بلکه زمان آن نیز تغییر می کند. این به این معناست که کسب و کارها میتوانند از این فرصت –بخصوص در زمان های اوج حضور کاربران- برای بازاریابی و تبلیغ برند خود بهره گیرند. در این گزارش آمده است که در ماه رمضان، ۳۰ در صد به استفاده کاربران از فیسبوک و ۳۳ درصد به کنشگری در توئیتر افزوده می شود.
پروژه آنلاین، ۹۰۰۰ کاربر توئیتر و ۱۰۲ صفحه برند در فیسبوک را در نه کشور مختلف خاورمیانه (شامل بحرین، مصر، اردن، کویت، لبنان، عمان، قطر، عربستان سعودی و عمارات متحده عربی) و در طول ماه رمضان سال گذشته تحلیل کرده و فعالیت فردی کاربران شامل نظر دادن، لایک زدن و اشتراک گذاری در فیسبوک، و ریتوئیت کردن در توئیتر را سنجیده است. این پروژه همچنین درگیری کاربران رسانه های اجتماعی با برندها را نیز بررسی کرده است.
در این پژوهش زمان فعالیت در رسانه های اجتماعی نیز مورد مطالعه قرار گرفته است و نتایج نشان داده است که کاربران زمان اختصاص یافته شان به رسانه های اجتماعی را از صبح زود و پیش از آغاز کار به حدود ساعت ۷ عصر و پیش از افطار تغییر داده اند.
این گزارش پیشنهاد می دهد که کسب و کارها بودجه تبلیغاتی و بازاریابی مصرفی شان در رسانه های اجتماعی را بالا ببرند تا با از این امکان ارتباطی مثبت سود بیشتری ببرند.
نتایج:
۱- افراد در طول ماه رمضان ۳۰ در صد بیشتر از فیسبوک استفاده می کنند.
۲- محبوب ترین زمان برای استفاده از فیسبوک در طول ماه رمضان در کشورهای مختلف متفاوت است:
۳- افراد در ماه رمضان ۳۳ درصد بیشتر از توئیتر استفاده می کنند.
۴- محبوب ترین زمان برای استفاده از توئیتر در طول ماه رمضان در کشورهای مختلف متفاوت است:
۵- در طول ماه رمضان در محتوای مثبت و منفی فیسبوک و توئیتر تغییر پدید می آید:
پیشنهادها:
- ماه رمضان، زمان بی نظیری برای جهان عرب آنلاین و آفلاین است. در نتیجه آنچه برندها در خصوص رفتار اجتماع در بقیه ایام سال (مانند زمان و میزان استفاده از شبکه های اجتماعی) می دانند ممکن است در طول ماه رمضان به کار نیاید. بنابراین باید به رویه ای که در اجتماع مورد نظرتان در ماه رمضان مشاهده کرده اید توجه کنید و زمان به اشتراک گذاری محتوایتان در سال بعد را با آن هماهنگ کنید.
- محتواهایتان را بهینه سازید: علایق کاربران مسلمان در این ماه تغییر می کند. محتوایتان را مناسب این ماه کنید تا رابطه قوی تری با کاربران شکل دهید.
- افزایش بوجه تبلیغاتی در ماه رمضان: همانگونه که نرخ درگیری اعضا بالا میرود، بودجه تبلیغاتی شما هم باید برای هدف قرار دادن افراد بیشتر بالا رود.
- کمپین های تبلیغاتی تان را همگرا کنید: استفاده از رسانه های اجتماعی به موازات مصرف تلویزیون، رادیو و رسانه های چاپی بالا می رود. کمپین های همگرا اثرات فزاینده ای در ماه رمضان خواهند داشت.
برای دریافت اطلاعات کامل این پژوهش اینجا را کلیک کنید.
گزارش جالبی بود ولی یک نکته در مورد ماه رمضان ذکر شد مبنی بر اینکه ماه مبارک رمضان برای جهان عرب دارای اهمیت است، زیاد صحیح نیست چون ماه رمضان برای همه مسلمانان چه عرب و غیر عرب مهم است.
فرمایشتون کاملا متین. مساله اینه که بخش پیشنهادها ترجمه بخش پیشنهادها در اصل پژوهشه که در آن عبارت جهان عرب ذکر شده چرا که نتایج پژوهش از داده هایی از کشورهای عربی بدست اومده . خیلی ممنون از توجهتون