برای کسانی که همیشه فکر میکنند پای روباه مکار در میان است:
۱- جنبش های مجازی یکی از روشهای سازمانهای مردم نهاد برای درخواست فعالیت بیشتر از مخاطبان هستند.
۲- این جنبش ها نامشروع نیستند. صرفا جدیدند و باید راه خودشان را از طریق تجربه های بیشتر پیدا کنند. به آنها مهلت بدهیم و سریع متهمشان نکنیم.
۳-«Click To Donate» یکی از راهبردهای این فعالیت های مجازی هستند که گرچه در ذات خود این تناقض را دارند که مشارکت کنندگان هیچ کاری نمی کنند (کلیک که کار نیست!) اما در حقیقت کاری میکنند. این میتواند باعث شود آدمها در وهم مجازی انجام دادن کاری غرق شوند که البته این انتقاد به استتوس های سیاسی اجتماعی هرروزه ما و خیلی دیگر از فعالیت های مجازی مان وارد است.
۴- باور کنید سوءاستفاده نیست! حداقل به نظر من تبلیغات سوء استفاده نیست. ضمن این که مخاطب این طرح بزرگسالانی هستند که میدانند مبلغی که دنت اهدا میکند برای چنین شرکتی مبلغ ناچیزی است. گرچه میتواند به کودکان ما کمک کند. همین کافیست.
۵- دنت یک شرکت تولید اسلحههای جنگی نیست که بخواهد با این تبلیغات چهرهاش را تلطیف کند که این تحلیل های ضدسرمایه داری تان را روی سرش خراب میکند. رحم کنید!
۶- این طرح می تواند مخاطبان و مشارکت جویان جدیدی را برای بنیاد کودک داشته باشد و مساله تغذیه و تحصیل کودکان را یاد ما بیندازد. حالا اگر ما این طرح را نمیپسندیم باید طرحی را بوجود آوریم که عیب های این را نداشته باشد. اما آیا کاری انجام میدهیم؟
۷- انتقاد از شکل اجرای طرح بنیاد کودک و دنت:
الف) وقتی «کمپین من هم هستم» را در وبسایت دنت دیدم از بچه های بنیاد کودک پرسیدم جریان چیست و چرا در سایت شما هیچ خبری از این طرح نیست درحالیکه این طرح مشترک است و اتفاقا کار مهم را بنیاد کودک انجام میدهد. بعد با تاخیر خبر این طرح روی سایت بنیاد کودک هم قرار گرفت.
ب) معرفی این طرح در سایت دنت با زبان یک تاجر نوشته شده است اما کاش معرفی طرح را یک نفر از بنیاد کودک مینوشت. زبان مدنی خیلی موثرتر بود. باور کنید!
برای مشارکت و کسب اطلاعات درباره این کمپین کافی است به وب سایت این کمپین در اینجا بروید.
این طرح فقط برای فرار مالیاتی ساخته شده
شاید ولی خب اشکالش چیه؟ بقیه هم برای فرار مالیاتی این کارو بکنن.
اگه قانون اینه که یه شرکت یا کارخونه با کارهای این چنینی معافیت مالیاتی گیرش میاد و این کار قانونیه ما چرا باید ناراحت باشیم.
ممنون از مقاله خوبتون
ولی من رابطه این موضوع با رسانه های اجتماعی رو متوجه نشدم
کیلیک کردن کمک کردن یک تکنیک قدیمی بازاریابی قبل از مدلهای شبکه اجتماعی
اگه اشتباه می کنم بگید آیا روش های بازاریابی ویروسی و همرمی با مدل شبکه مجازی مشابهت دارد.
ممنون
فرمایش شما صحیحه. این روش اولین بار در سایت هایی خاص اجرا شده اما برای جامعه مجازی ما الان تازه است و در بستر شبکه های اجتماعی شکل گرفته. فکر میکنم آنچه که الان این پروژه رو همه گیر کرده قدرت شبکه های اجتماعیه و الا این طرح هم مثل خیلی اتفاقات دیگه محبوس میشد در یک وبسایت با مخاطبان خاص خودش. این به نظر من میاد ولی ممکنه کسانی با تخصص بیشتر نظر بهتری داشته باشند.
از توجهتون خیلی ممنونم.
راستش از خوندن مطلب چیزی دستگیرم نشد. اینکه ما دچار توهم توطئه و شیادی و کلاه برداری دائم هستیم بر کسی پوشیده نیست اما مطلب شما دلیلی برای برائت دنت از این اتهام همه گیر ارائه نکرد. لطفا به جای کلی گویی و ذکر محاسن جنبش های مجازی، در همین مورد خاص تحقیق کرده و این مطلب را کامل تر از حالت فعلی بازنشر کنید تا کاربران غیر حرفه ای نیز از سخنان نگارنده سر درآورند. با احترام
فکر میکنم متن بنده نارسا بوده که نتونسته چیزی دستگیر شما کنه ولی اگر میبینید چیزی برای تبرئه دنت توش پیدا نمیکنید دلیلش اینه که هدف من صرفا دفاع از روش بوده نه بازیگران این طرح. این یک تحقیق جامع یا حتی یک چکیده مقاله نیست. این صرفا یک یادداشته و یک مطالعه موردی عمیق نیست. مطالعه موردی عمیق زمان بر هست ولی هدف بنده این بود که همزمان با درگیری افراد با این طرح صرفا طرح بحث کنم. شاید جزئیاتی که شما بهش علاقمندید بیشتر توی افشاگری گروههای رقیب دنت پیدا بشه.
سلام دوستان
البته اصل طرح صحیح و حتی اگر برای فرار از مالیات باشه ولی کمکی به کودکی بشه و ۵۰ هزار نفر نسبت به موضوع حساس بشوند بازهم خوبه و لی مشکل سر مجری طرح یعنی بنیاد کودک که پرونده پول شویی و اختلاس سال گذشته آن هنوز فراموش نشده و دفتر این بنیاد در خارج کشور بسیار محدود شده. و جای تعجب که با توجه به تمام تحریمها و دردسرهای انجمنها در ایران چرا این موسسه به راحتی تبلیغات ماهواره ای داره حق الحساب بزرگان …
واقعیتش را بخواهید من اطلاعی در این زمینه نداشتم و ندارم. همونطور که شما هم اشاره کردید اصل طرح برای من مهم بود و فارغ از بازیگران این طرح از روش دفاع میکنم.
من در این لحظه که تازه وارد ماجرا شدم از این کمپین و دنت چیزی نمی دونم ولی در مورد عبارت فرار مالیاتی که دوستان نوشته اند دو نکته را می توانم متذکر شوم:
۱- گاهی – مثلا در ایران – در بحث امور خیریه دولت (احتمالا وزارت کشور یا یک وزارت خانه معتبر) یک گواهی به موسسه خیریه می ده (بعد از انجام تغییرات لازم در اساسنامه موسسه) که معنایش برای وزارت دارایی یا ممیزهای مالیاتی اینه که این هزینه های خیریه شما که به موسسه میدهید مشمول هزینه های قابل قبول میشه. دقت کنید که اینجا شما سودی نمی برید یا پولی ذخیره نمی شه، فقط در مقابل پولی که واقعا از جیب شما بابت کمک رفته و هزینه شده، ممیز مالیاتی هم قبول می کنه که واقعا پولی از جیب شما بابت کمک رفته و هزینه شده و اگه مالیات شما کم میشه به این علت نیست که تخفیف مالیاتی می خورید بلکه علت اش اینه که واقعا پولی از جیب شما رفته و از محل یک درآمد ثابت فرضی، سود شما را کم کرده و لذا خب وقتی سود کمتر بشه، مالیات بر سود شما که حالا به دلایلی مالیات بر درآمد گفته می شه، کمتر میشه خب. معنیش این نیست که شما این وسط سودی اضافی بابت این همکاری به جیب زدی.
۲- گاهی – ممکنه در خارج و حسب قوانین برخی کشورها ولی در تئوری فقط فرض کنید – یک دولتی نه به صورت بالا، بلکه قبول کنه که شما مجاز هستی که بخشی از مالیات خودت را به جای اینکه به دولت بدی به امر خیر اختصاص بدی، یعنی نه اینکه کمک خیریه را به عنوان هزینه قابل قبول تلقی کنه بلکه کمک خیریه را به عنوان بخشی از مالیات شما قبول کنه. در این صورت خب به شرکت اجازه داده شده که به جای مالیات کار خیر بکنه ولی در هر حالت پول از جیب اش رفته یعنی این وسط سودی نکرده و پولی اضافی به جیب نزده اگرچه به شهرت اش اضافه می شه که چه اشکالی داره خب به شهرت اش اضافه بشه چون کار خوب انجام داده دیگه.
برای همین من هیچ وقت این نگرانی های مالیاتی که انگار یک چیزی کشف کردیم که گویی کسی داره این وسط پول دار میشه را نمی فهمم. اگر قضیه چیز دیگه ای بود به من هم بگید یاد بگیرم در غیر این صورت، دیگه از این کلمه به این شکل و با این نگرانی استفاده نکنید لطفا.
ممنون از اطلاعات جامعتون. خیلى نکته به جایى بود
۲۸۰ shares
Poupak Sebti این امر بر می گردد به مسولیت اجتماعی شرکت ها که متاسفانه در ایران زیاد شناخته شده نیست. در دنیای صنعتی امروز شرکت ها یه عنوان شهر وندانی نگاه می شود که علاوه بر تعهدات مالی نسبت به گروه ذینفعان، وظایف و تعهداتی نیز در قبال مسائل اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی جامعه پیرامونی خود دارند. شرکت دنت هم مانند هر شرکت بزرگ دیگری به این موضوع پایبند است . از طرفی سازمان های مردم نهاد به عنوان عوامل اثرگذار در امور فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی جامعه، نقش بسیار ارزنده ای دارند. این نهاد ها هم چنین با جلب اعتماد و کمک های مردمی، در ابعاد ملی و بین المللی برای رفع گرفتاری های اجتماعی، می توانند عرصهی مناسبی برای شرکت های بزرگ و یا چند ملیتی ایجاد نمایند تا این شرکت ها در این عرصه به ایفای نقش پرداخته و مسئولیت های خود را در قبال جامعه ای که محور فعالیت های اقتصادی آنها است، انجام دهندمبحث مسولیت اجتماعی شرکت ها محور نوین جلب مشارکت های مردمی است و شایسته است سازمان های مردم نهاد مانند بنیاد کودک با شناخت این محور از منابع ناشی از آن بهره مند شوند
دنت زیر مجموعه شرکت دنون هست که سهام این شرکت در دست اسرائیله و در ضمن جایزه Jubilee هم از طرف اسرائیل به این کمپانی اهدا شده(بزرگترین جایزه اقتصادی اسرائیل)….علاوه بر دنت شرکت اویان Evian هم زیرمجموعه Danone هست.