سردبیر یک روزنامه یا وب سایت خبری که محتوا را تحریریه تولید می کند از منظر محتوایی بالاترین رده سازمانی را دارد و جایگاه ویژه ای در بین انواع مخاطبان و روزنامه نگاران دارد.
اما با رشد روز افزون وب سایت های اجتماعی که مخاطب تولید کننده محتواست، عملا تحریریه ها نابود شدند. مفهومی با عنوان سردبیر (Editor) دیگر در این قاب تعریف نمی شود. زیرا ما با اجتماعی از کاربران سرکار داریم که خود محتوا را تولید می کنند.
رشد قارچ گونه وب سایت های اجتماعی، سمتی با عنوان مدیر اجتماع آنلاین (Online community manager) را به وجود آورده است.
به زبان ساده، مدیر اجتماع آنلاین یعنی کسی که نقش رشد و توسعه یک حرفه را به عهده دارد. کسانی که در این جایگاه هستند، برای ساختن، رشد و مدیریت گرداگرد اجتماع یک برند یا هدف کار می کنند. [۱]
جرمای اویانگ، مدیر اجتماع آنلاین سیستم های داده هتاچی مجموعه فعالیت های یک مدیر اجتماع آنلاین را در وب – استراتژیست در ۵ بخش به شرح ذیل توضیح داده است:
۱- گوش کنید: از ابزارهای مختلف مثل Talkdigger استفاده کنید و بلاگ ها، فروم ها، میکروبلاگ های، شبکه های اجتماعی و غیره را بخوانید تا ببنید مشتریان چه می گویند.
۲- پاسخ دهید: با توجه به آنچه که گفته می شود، در زمان مناسب پاسخ دهید.
۳- اطلاع رسانی کنید: این حق سهام دارن است که بفهمند چه اتفاقی رخ می دهد. این امر می تواند از طریق تکنیک های بازاریابی و روابط عمومی تحقق یابد یا در وبلاگ، انجمن و غیره اطلاع رسانی شود.
۴- ساکت باشید و راحت و معمولی بشینید: یکی از مهمترین کارها این است که افراد داخلی با مشتریان اتصال برقرار کنند، اگر آنها شما را درک نمی کنند. اجازه دهید با افراد داخلی ارتباط برقرار کنند.
۵- بشتر گوش کنید: به گوش دادن ادامه دهید، پاسخ دادن، اطلاع رسانی و ارتباط برقرار کردن حق مردم است. مدیر اجتماع بودن، امتیاز نگاه کردن به شخصیت است. چشم و گوش تان را بزرگ کنید اما دهانتان کوچک!
شما چه فکر می کنید؟ دوست دارید مدیر اجتماع آنلاین شوید یا سردبیر یک روزنامه یا سایت خبری؟
سلام خیلی باحال بود دارم یک مطلب روش می نویسم
سلام، مخلص آقا، بسیار هم عالی. نوشتی خبر کن که لینک کنم.
مطلبت رو خوندم جواد، خسته نباشی، مثل همیشه موضوعش جالب و متنش روان و گیرا بود، اما سوالی برام پیش اومد، که توی فضای مجازی ایران می شه از مدیر اجتماع آنلاین حرف زد ؟ منظورم اینه که فکر می کنی اجتماع آنلاین توی ایران چقدر شکل گرفته و هست که بشه از مدیر اجتماع آنلاین توی جامعه ایران یا فضای مجازی ایران صحبت کرد؟ البته مورد دیگه ای که اینجا مطرح می شه اینه که فضای مجازی ایران نمی شه داشت یعنی مرز بردار نیست اما من موندم مدیراجتماع آنلاین کسی هست که احتمالا اون فضای مجازی رو ایجاد و تاحدی مدیریت می کنه به قول متن : «مدیر اجتماع آنلاین یعنی کسی که نقش رشد و توسعه یک حرفه را به عهده دارد. کسانی که در این جایگاه هستند، برای ساختن، رشد و مدیریت گرداگرد اجتماع یک برند یا هدف کار می کنند» آیا فردی داریم که چنین فضایی راه انداخته باشه که بعد مدیریتش کنه ؟ فکر کنم اگه کسی پیدا بشه خیلی خوب می شه در قالب یه مصاحبه یا متن به معرفی اون فرد پرداخته بشه
مرسی علی جان
به نظرم وجود داره تو ایران اما نه با این سمت و تعریف. کارهای دیگه هم کنارش انجام میدن.
مثلا همین شایان عزیز که بالا مطلب نوشته خودشون شبکه اجتماعی وبززز دارن و راهش انداختن و مدیریتش هم می کنند. نمونه شایان داریم بازم.
ما باید با ارایه مفاهیم و دسته بندی آن، افراد رو توی چارچوب درست قرار بدیم و در نهایت وظایف منطبق با آن انجام شود.
کاش بیشتر مینوشتی.قبول داری که هر فناوری جدید به نوعی در ابتدا یه آنارشی و رادیکالیسم در فضای گفتمانی قبل محسوب میشه ولی کم کم به سمت تعامل و پذیرش ساختارهای معنای گذشته قدم برمی داره. بسته به قدرت و همسان سازی با محیط پرامون بستگی داره.یعنی اگه بتونه مولفه های معنای بهتری را برای فضای پرامونی و روابط انسانی تبین کنه بنابراین در مقابله با گفتمان گذششته می تونه سهم بیشتری از خواسته ها و اصالتش ابتدایشو حفظ کنه.فکر می کنم سازه های مثل مدیر اجتماع آنلاین از تکامل کسست در اندیشه ی وب پراکنده و دنیای بدون مرز اطلاح شده و متولد شده باشه.
ممنون از نظر کارشناسی شما. خدمتتون عرض کنم که واقعیت امر اینکه هدف من از این نوشته فقط معرفی یک مفهوم بود و کارکردی که می شود برای اون تعریف کرد. زیاد هم نمیخواستم مقایسه ساختاری با بحث سردبیر انجام بدم. از منظر قدرت محتوایی به این مسئله نگاه کردم.
به محیط داخلی هم اصلا کاری ندارم. زیرا معتقدم محیط رو باید با چارچوب مفهومی علم بسط داد.
در کل باید پراکندگی وب رو با مفاهیم مختلف متمرکز کرد. تا بتواند در ساختارها به کار بیاد.