قدرت نویسندگی و استادی در این است که شما سخت‌ترین و پیچیده‌ترین مفاهیم را در قالبی ساده برای مخاطب بیان کنید. زیباترین چیز‌ها ساده‌ترین آنهاست، اصولاً برخی از اساتید، مفاهیم را آنقدر پیچیده بیان می‌کنند که تنها همکارانشان قدرت فهم آن را دارند.

این بخشی از گفت و گوی من با سرکار خانم هاله حاتمی، خبرنگار باشگاه خبرنگاران درباره مفاهیم سواد رسانه ای انجام شد که دو روز پیش منتشر شد و من به شخصه این مصاحبه را دوست دارم زیرا در آن می خوانید: رسانه در بهترین حالت هم همه واقعیت را نمی‌گوید؛ زیرا ظرفیت کافی برای این کار را هم ندارند؛ اما مخاطب، ظرفیت بررسی واقعیت را دارد. به ویژه در جامعه امروز که با مخاطبی سروکار داریم که خود، خبرنگار جامعه خود نیز بوده و جامعه‌اش را رصد و ارزیابی می‌کند. بنابراین و آموزش روشها و فراهم کردن شرایط کسب اطلاعات درست، در واقع به نوعی، احترام به شهروندان جامعه امروز است.

وی در مقدمه گفت و گوی خود آورده است، خصلت “همه جایی بودن” رسانه‌ها باعث شده است افراد در منزل ، محیط کار، خیابان، اتومبیل شخصی و سایر قرار‌گاه‌های اجتماعی، در معرض پیام‌های ارتباطی قرار گیرند، به گونه‌ای که می‌توان گفت رسانه‌ها با حضور فراگیر خود، محیط زندگی انسان‌ها را اشباع کرده‌اند، بنابراین آماده کردن تمامی شهروندان و به ویژه کودکان، برای زندگی در جامعه اطلاعاتی امروز یکی از ضرورت‌های دستگاه‌های آموزشی کشورها محسوب می‌شود؛ به صورتی که توانایی‌ها و قابلیت‌های لازم برای زندگی و کار در چنین جامعه‌ای برای شهروندان آنها فراهم شود، در واقع شهروندان برای زندگی سالم و کم دغدغه در دنیای امروز باید بدانند رسانه ها،‌نه منبع پلیدی‌ها هستند و نه، سرچشمه‌ همه خوبی‌ها. آنها باید از اهداف و میثاق‌های رسانه‌ها خبر داشته تا از این طریق بتوانند استفاده‌ای آگاهانه از آنها داشته باشند که البته این روند نیز مستلزم آماده سازی و اجرای طرح “جامع آموزش سواد رسانه‌ای” از سوی مراجع عالی آموزش و پرورش است.

چهارشنبه هفته آینده نیز یک کارگاه یک روزه درباره رسانه های آنلاین و سواد رسانه ای در مشهد دارم.

اما یک گفت و گوی نیز با خبرنگار گروه بهداشت و درمان! این رسانه درباره همایش روز رسانه های اجتماعی نیز انجام داده ام که در اینجا می توانید آن را مشاهده کنید.