رسانه های جمعی چون تلویزیون، رادیو و مطبوعات کم کم به حاشیه رانده می شوند! البته کسی آنها را کنار نمی زند بلکه عملکرد خودشان است که بساط مسیر اشتباهی را فراهم می کند.
اما رسانه های اجتماعی چون توییتر، فیس بوک و گوگل پلاس در حال جایگزینی رسانه های جمعی هستند. نگرانی دیگر از این بابات به اوج خود رسیده است. برخی تحمل می کنند و آنها را به خدمت می گیرند. صفحه یا اکانت درست می کنند و برخی چشمان خود را به روی آنها می بندند. اما بستن چشمان به روی آنها بستن چشمان به روی مخاطب امروزی است و بستن آینده!
در زلزله اخیر آذربایجان به طور کامل شاهد این جایگزینی رسانه ای بودیم، جایی که صدا و سیما در پوشش اخبار غفلت کرد و بازتاب و انتقادات مخاطبان را دراین باره به همراه داشت. اما از آن طرف رسانه های اجتماعی عرصه را در اختیار گرفتند و میدان داری کردند. این درحالی است اگر درباره زلزله آذربایجان گوگل کنید اخبار و پیام های تشریفاتی مختلفی دریافت می کنید تا مطالب و خدمات مفید!
اما در این مطلب می خواهیم به رسانه های کوچکتر و همسو با این رسانه ها بپردازیم. رسانه های که با ایده جمع سپاری بدون هیچ ادعایی به دنبال کمک به هموطنان زلزله زده هستند.
۱-سایت کمک به زلزله زدگان آستان آذربایجان شرقی: این سایت را عده ای از فعالان وب ایران بدون حتی درج یک کپی رایت برای کمک به این مردم یک روز پس از زلزله راه اندازی کردند.
۲- سایت خبری امید برای آذربایجان: این سایت را نیز یکی دیگر از فعالان وب برای اطلاع رسانی درباره زلزله زدگان بارگذاری کرده است.
در زلزله اطلاع رسانی تنها جوابگو نیست. زلزله باکسی شوخی ندارد و خشگمین تر از این حرفاست لذا نیاز به کمک همه هموطنان است اینجاست که سایت های زیر وارد عمل شدند:
۳- سایت نت برگ نیز نت برگی به ارزش ۹۸۲ تومان به فروش آنلاین گذاشته است که تاکنون ۱۲ هزار و ۵۱۲ نت برگ توسط کاربران خریداری شده است که قرار است به مردم زلزله زده برسد. رقمی به ارزش ۱۲ میلیون و ۲۶۱ هزار تومان از طریق این سایت مردم کمک کردند.
۴- بنیاد کودک نیز با فعالیت کامل پا به عرصه گذاشته است. این بنیاد که در استانهای آذربایجان شرقی، غربی و اردبیل دارای دفتر نمایندگی فعال دارد با پرداخت آنلاین وجوه نقدی مردم را نیز جمع آوری می کند.
۴- سایت موسسه خیریه حمایت از مستمندان تبریز نیز شماره حساب خود را برای کمک های مردمی اعلام کرده است.
۵- ایران چریتی نیز با شعار “می توانم نگه دارم دست دگر را” در حال کمک به مردم زلزله زده آذربایجان شرقی است.
۶- موسسه مهر گیتی علاوه بر ارائه شماره حساب با طرح تعمیر و ارتقاء کامپیوترهای دست دوم و اهداء آنها به مدارس استانهای محروم کشور نیز حرکت خلاقانه ای را انجام داده است.
و ۷- بدون هیچ حرفی، هرکسی هرکار می تواند برای زلزله زدگان انجام می دهد. مردم ایران دربحران های این چنینی انسانیت خود را همیشه نشان داده اند. مطمئا این لیست می تواند طولانی تر از این باشد اما در عین حال پیشنهاد می کنم این مطلب نیما، آرش، آق بهمن و امیر را بخوانید و اگر فکر می کنید که مطلب یا سایتی باید در این لیست باشد که من فراموش کرده ام حتما از طریق کامنت یا ایمیل اطلاع دهید.
احسنت به شما و تمامی دوستان آنلاین
عدم اعتماد به رسانه های رسمی باعث شد که یک عده از دواطلب ها با اخباری که از همین رسانه های اجتماعی می گرفتن، خودشون طی ارتباط با دوستانشون و جمع کردن کمک های نقدی و جنسی حرکت کنند به سمت منطقه زلزله زده و غیر از اهدای کمک کار شهروند خبرنگار رو هم انجام بدن و وضعیت اونجا رو برای دنبال فالوئرهاشون شرح بدن.
این حضور داوطلبانه مردم راهشو به رسانه های رسمی مثل روزنامه ها یا شبکــــــــه های مـــــــــــــــــــــاهواره ای هم باز کرد و اونها هم به این حضور فعال اشاره کردند.
سلام و ممنون
واقعیتش عدم اعتماد مردم در نحوه توزیع موارد اهدایی با فلش بک به زلزله بم باعث شده که خودشان مستقیما در محل حضور یافته و اقدام کنند و فکر کنم ان اعتماد بین نهاد های دولتی و مردم دیگر برقرار نیست. که البته به حق است
به نام یزدان بخشاینده بخشا
به قول ماها : رسانه شمایید!
الان روزگار عوض شده و خداوند نعمتی به نام «اینترنت و رایانه» به مردم و به دست خودشان بخشیده است!
باید از این رسانه استفاده کامل بکنیم
به هر حال خبر خوشحال کنندهای بود و من خیلی خوشحال شدم
خب همین مردم هم اخبار رو از سایت های خبری که شما تشریفاتی خوندیدشون
اخبار رو گرفتند و در شبکه های اجتماعی share کردن
——-
بعید به نظر میرسه که شبکه های اجتماعی بتونن جای رسانه های دیگه رو بگیرند
به هر حال این شبکه ها هم قابل اعتماد نیستند
هر کس هر چه میخواهد می نویسد
ضمنا همون رسانه ها که قابل اعتماد نیستند در این شبکه ها صفحه و ااکانت و … دارن
پس دلیل قانع کننده ای برای دوام و اعتماد این شبکه ها وجود نداره
——–
سایت بالاترین از نمونه های بارز یاوه گویی و شایعه پراکنیه که مثالی برای عدم اعتماد شبکه های اجتماعیست
——-
در این مطلب به سایت های خبری تشریفاتی اشاره ای نشده است بلکه مطالب و اخبار تشریفاتی!
———
براساس ظریب نفوذ جهانی و کیس استادی هایی که در جهان وجود داره میشه کاملا میشه گفت که درصد رشد رسانه های اجتماعی بسیار بیشتر از رسانه های جمعی است.
——————
دوباره در این مطلب بحثی با عنوان اعتماد در شبکه های اجتماعی مطرح نکردم. البته شنبه یک مصاحبه باوبلاگینا انجام داده ام دراین باره کی می توانید آن را از اینجا گوش کنید.
رسانه هایی که دسترسی نداریم بشوون به چه دردی میخوره !؟
شما اگه بهتون بر نخوره بیشتر شایعه تولید می کنید تا خبر و فکر می کنید همه کارها بچه بازی است از جمله زلزله و کمک رسانی کلا بیشتر به کمک رسانی توهمی اعتقاد دارید تا کمک واقعی.
مثلا راه افتادی رفتی توی منطقه جز مزاحمت برای امدادگرها و تیم های سازمان دهی شده چه کار می خوای بکنی یا برداشتی عروسک بردی برای بچه ای که مادرش زیر اوارمونده فکر کردی این هم دری حساب می شه یا سر امدادگری که از ساعت اول تو منطقه حاضر بوده داد می کشی چرا میوه نمی یارین برای آسیب دیده ها اون بچاره هم بهت لبخند می زنه .
ملت همیشه جو زده هزیان گو