
در سال ۲۰۱۲ نیز مبلغی که توسط بشردوستان ثروتمند آمریکا جمع آوری شد، حدود ۵ میلیارد دلار بود که ۳ میلیارد دلار آن توسط وارن بافت، سرمایه گذار بزرگ سیلیکون ولی تامین شده بود. در همان سال، مارک زوکربرگ با اهدای ۵۰۰ میلیون دلار به بنیاد اجتماعی سیلیکون ولی و بنیاد جایزه بهترین ابتکار در علوم زندگی، دومین بشردوست بعد از وارن بافت شناخته شد. بعد از زوکربرگ نیز فیل نایت (Phil Knight)، رییس شرکت نایک در رده بعدی بزرگ بشردوستان آمریکا شناخته شد. وی ۵۰۰ میلیون دلار به بنیاد دانشگاه علوم و بهداشت اورگون اهدا کرد. بعد از نایت نیز مایکل بلومبرگ قرار دارد که ۳۵۰ میلیون دلار به دانشگاه جانسهاپکینز در بالتیمور اهدا کرد.
باید گفت که سال گذشته، نخستین سالی بود که یک بشردوست زیر ۳۰ سال توانست نام خود را در فهرست تاریخچه بشردوستی ثبت کند. اگرچه کل مبالغ اهدایی در سال گذشته یعنی ۲۰۱۳ حدود ۱۰۰ میلیون دلار بیشتر از سال قبلش بود، اما هنوز این مبلغ نتوانسته رکورد سال ۲۰۰۷ با ۱/۴ میلیارد دلار را بشکند.
در فهرست ۱۵ نفری بشردوستان بزرگ آمریکا در سال ۲۰۱۳، نام فرد دیگری از حوزه فناوری نیز به چشم میخورد. ایرون جاکوبز که یکی از بنیانگذاران شرکت کوالکوم است، در رده هشتم این فهرست قرار دارد که ۱۳۳ میلیون دلار به دانشگاه کورنل اهدا کرده است.
این در حالی است که نام بیل گیتس، ثروتمندترین فناور جهان و شخصی که کارهای بشردوستانه اش زبانزد عام و خاص شده، در این فهرست به چشم نمیخورد. جالبتر هم اینجاست که نشریه فوربس در تازهترین شماره خود نوشت طی یک سال گذشته بیل گیتس همچنان ثروتمندترین آمریکایی به شمار میرود . به گفته تایمز، میزان ثروت و دارایی نیمیاز ثروتمندان و میلیاردرهای آمریکایی طی یک سال گذشته افزایش داشته است . میزان ثروت و دارایی بیل گیتس طی یک سال گذشته با ۴ میلیارد دلار افزایش به بیش از ۵۴ میلیارد دلار رسیده است . پس از گیتس وارن بافت با ۴۵ میلیارد دلار دارایی در مکان دوم قرار دارد . میزان دارایی بافت نیز طی یک سال گذشته ۵ میلیارد دلار رشد داشته است .
لری الیسون، مالک شرکت اوراکل نیز با ۲۷ میلیارد دلار دارایی در رتبه سوم قرار دارد . در همین فهرست، مارک زوکربرگ با بیبشترین میزان رشد دارایی و ثروت در یک سال گذشته روبه رو شده است . دارایی وی از ۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۰۹ به بیش از ۹/۶ میلیارد دلار رسیده است .
منبع: فناوران