در شرایط کنونی فضای وب، با وجود فعالیت بخش‌های امنیتی و هشداردهنده‌ی وب، داده‌های بسیاری از وب‌سایت‌ها مورد هجمه‌ هکرها و دزدان اطلاعات قرار می گیرد. چنان‌که سایت مطالعاتی «اینفورمیشن ایز بیوتیفل»، در یک مطالعه‌ی گسترده ، اینفوگرافی  تعاملی را در مورد نشت داده‌ها و اطلاعات شرکت‌های صاحب‌نام فضای وب گرد آورده است. شرکت‌ها و سایت‌هایی که شما به‌راحتی، داده‌ها و اطلاعات شخصی خود را در اختیار آن ها قرار می دهید.

th (1)

در واقع  برای بهره‌گیری از خدمات این سایت‌ها، وقتی ایمیل یا کدپستی خود را وارد می کنید، شک نکنید که قسمتی از خودتان را در اختیار این سایت‌ها قرار می‌دهید و این در حالی است که اطلاعات شخصی شما با ارزش بوده و امکان کسب درآمدهای بیلیون دلاری را برای شرکت‌هایی چون فیس‌بوک و گوگل  ایجاد می‌کند. در این رابطه، «فاکس وان‌آلن» یادداشتی را با عنوان « هم اکنون جی‌میل ، آگهی‌های خود را مانند ایمیل در جعبه‌ ایمیل شما قرار داده است» تدوین کرده است که به استفاده ی شرکت گوگل از فضای جی میل شما پرداخته است.

البته برای استفاده از کوچک‌ترین فن‌آوری‌ها، شرکت‌ها در قبال حداقل‌ترین خدمات خود، سعی می‌کنند تا امین اطلاعات و داده‌های شما باشند؛ اما این درستی و حفظ امانت با وجود هکر‌ها، کارمندان ناراضی و همه‌ی فرصت‌طلبان کافی به نظر نمی‌رسد  و امنیت شرکت های بزرگ را دست‌خوش نشتی اطلاعات می‌کند. برای مثال، سرقت و نشت اطلاعات هزاران کارت اعتباری در داخل و خارج ایران توسط کارمندان ناراضی شرکت‌ها، هک اطلاعات سایت‌های سرگرمی و حرفه‌ای، همه از مواردی  هستند که سایت اینفورمیشن ایز بیوتیفل، به آن‌ها در اینفوگرافیک پرداخته است.

information-is-beautiful-worlds-biggest-data-breaches-600px

در این اینفوگرافیک یا اطلاعات ترسیمی، نشت داده‌ای و افشای اطلاعات صدها شرکت از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۳، مورد بررسی قرار گرفته است که به برخی از آن ها اشاره می شود:

  • سال ۲۰۰۴ – ارائه اطلاعات ۹۲ میلیون کاربر به اسپمرها  توسط مهندس نرم افزار سابق  سایت «امریکن آن‌لاین»
  • سال ۲۰۰۵ – نشت اطلاعات ۴۰ میلیون کاربر و سرقت آن‌ها بوسیله‌ افراد ناشناس در شرکت «کارد سیستم سولوشن»
  • سال ۲۰۰۶ – هک اطلاعات ۹۴ میلیون کاربری (مشتریان ) شرکت «تی‌کی/تی‌جی ماکس»
  • سال ۲۰۰۷ – از دست رفتن اطلاعات ۱۲ میلیون و پانصد هزار مشتری شرکت « بی‌ان‌وای ملون شیراُونر سرویس»
  • سال ۲۰۰۸ –  دست‌یابی هکرها به ۳۲ میلیون اکانت کاربران در سایت بازی «راک‌یو»
  • سال ۲۰۰۹ – از دست رفتن اطلاعات ۷۶ میلیون نظامی قدیمی در ارتش ایالات متحده
  • سال ۲۰۱۰ –  از دست رفتن و هک ۷۷ میلیون اکانت کاربران «سونی پی‌اس‌ان»
  • سال ۲۰۱۱ – هک شدن ۱۴ میلیون اکانت، ایمیل و اطلاعات شخصی در «بلیزارد»
  • سال ۲۰۱۲ – از دست رفتن ۵۰ میلیون اکانت، ایمیل و اطلاعات شخصی «لیوینق سوشیال»
  • سال ۲۰۱۲ –  از دست رفتن ۶ میلیون شماره تلفن و ایمیل در ارتباطات موجود در فیس‌بوک
  • سال ۲۰۱۲ – از دست رفتن و هک شدن اطلاعات ۲۵۰ هزار پسورد، ایمیل و اطلاعات شخصی در توییتر
  • سال ۲۰۱۲ – از دست رفتن و هک شدن اطلاعات ۲۵۰ هزار توسعه‌دهنده شرکت اپل

بنابراین با رشد روزافزون فناوری، ارقام نشت اطلاعات کاهش یافته است؛ اما این در حالی است که با رشد امنیت وب، امکان ورود هکرها به سایت‌های مختلف نیز افزایش یافته است و ناامنی موجود منجر به توسعه‌ی شرکت‌های مبتنی بر امنیت وب شده است. البته از یاد نرود که افزایش تعداد نشت اطلاعات حتی در حجم پایین، هشداری را برای کاربران و ارائه دهندگان خدمات ایجاد می  کند تا همیشه در نظر داشته باشند که هیچ وقت در امان نیستند.