در جهان ارتباطی امروز، طرفداران اپلیکیشن های ارتباطی از طریق موبایل روز به روز در حال افزایش است. کاربران، تماس تلفنی،ویدیویی و مسیج از طریق اینترنت را به تماس از طریق اپراتورهای تلفن های همراه ترجیح می دهند.

viber whatsappشرکت کنندگان  ارائه دهنده خدمات ارتباطی اینترنتی نیز  مدام در حال افزایش کیفیت خدمات و جذب کاربران  در حال رقابت با یکدیگر هستند. استفاده ازاکثر این اپلیکیشن های ارتباطی رایگان است و با تنوع بسیاری نیز روبرو هستند. اپلیکیشن هایی همچون لاین، واتس اپ، وایبر و اسکایپ و غیره .

اخیرا وایبر توسط یک شرکت ژاپنی به نام  راکوتن به مبلغ  ۹۰۰ میلیون دلار خریداری شد. که زمینه تحول و پیشرفت آن را فراهم می اورد. وایبر یکی از پیام رسان است که افراد در ان می توانند از طریق اینترنت با یک دیگر به مکالمه، ارسال عکس و پیام رایگان بپردازند.

وایبر در ابتدا برای رقابت با اسکایپ بر روی تلفنهای هوشمند ایفون ارئه شد و پس از استقبال کاربران نسخه اندروید و تحت وب آن نیز به مرور به بازار ارائه شد. و در حال حاضر نیز  به رقابت با اپلیکیشن لاین می پردازد.
یکی از مزایای استفاده از وایبر  این است که علاوه بر استفاده از طریق تلفن همراه، می توان همزمان با نصب بر روی تبلت و  لپ تاپ نیز به ارتباط با دوستان از طریق وب پرداخت.
امکانات تصویری و گرافیکی وایبر از طریق وب بسیار گسترده تر از تلفن همراه است! کاربر در استفاده از وایبر از طریق وب  دسترسی متنوعی به انواع شکلک ها  دارد، در حالی که اکثر این شکلک ها در تلفن همراه با صرف هزینه قابل استفاده است.

این اپلیکیشن در حال حاضر با زبانهای انگلیسی، عربی، چینی، فرانسوی، آلمانی، اسپانیایی، روسی، عبری، پرتغالی در دسترس کاربران است که با وجود مالکان جدید ژاپنی، به نظر می رسد به زودی زبان ژاپنی را نیز به زبانهای خود اضافه کند.
طی دو ماه اخیر،اپلیکیشن وایبر در ایران با فیلترینگ مقطعی رو برو شد، اما هم اکنون استفاده از آن مجاز و قابل دسترس است. این اپلیکیشن هم اکنون توسط ۳۰۰ میلیون کاربر در سراسر جهان در حال استفاده است.
وایبر اپلیکیشنی است که کاربردی مشابه واتس آپ، لاین، وی چت و  اسکایپ دارد. در این میان چندی پیش وی چت در ایران با عنوان مبارزه با فیلترینگ مواجه شد.هر چند بعضی از کاربران داخلی به تازگی اعلام کرده اند که دسترسی به وایبر برایشان مسدود شده است، اما در اکثر مناطق ایران همچنان دسترسی به این اپلیکیشن مجاز است.
اما سوال اینجاست که آیا به زودی وایبر و  واتس آپ (که روز گذشته به ارزش ۱۶ میلیارد دلار توسط فیس‌بوک خریداری شد) نیز به سرنوشتی مشابه وی چت دچار می شنود یا امکان ادامه حیات آنها در ایران فراهم می شود؟