امروز وجود آمار مختلف یکی از مزیت‌های دنیای مدرن نسبت به دنیای سنتی است. جهانی که در آن آمار و ارقام حرف و منطق علمی را می‌زند و روز به روز از توصیف و شعارها کاسته می‌شود و به واقعیت نزدیک می‌شویم. اما محاسبات آماری همیشه یکی از چالش‌های جدی پژوهشگران و محققان این عرصه بوده است. اما همیشه فناوری کار را برای ما ساده کرده است.

نرم‌افزار آماری R برای انواع محاسبات آماری طراحی شده که مهمترین قابلیت آن، قدرت برنامه نویسی آن است. این نرم‌افزار شباهت زیادی به نرم‌افزار S_PLUS دارد. نرم‌افزار R توسط رابرت جنتلمن و راس ایحاکا در گروه آمار دانشگاه اوکلند نیوزلند در سال ۱۹۹۵ نوشته شده است. نام این نرم‌افزار به خاطر اسم اول این دو پژوهشگر R انتخاب شده است!

نرم افزار زبان برنامه نویسی R

به عبارتی بهتر، R یک زبان برنامه‌نویسی و محیط نرم‌افزاری برای محاسبات آماری و تحلیل داده است، که بر اساس زبان‌های اس و اسکیم پیاده‌سازی شده است. این نرم‌افزار متن‌باز است و رایگان از این آدرس در دسترس است. (بیشتر) اما جای تعجب نیست که کتاب فارسی برای آن در ایران نوشته شده است.

کتاب «مقدمه‌‎ای بر نرم‌افزار آماری R» سعی کرده به طور خلاصه این نرم‌افزار را شرح و توضیح دهد. این کتاب  توسط نادر نجاری و رحیم محمود وند نوشته شده و دکتر جواد فردمال این کتاب را ویراستار علمی کرده است.

کتاب نرم افزار R

این کتاب در ۹ فصل تدوین شده است که فصل اول، ساختار داده و محاسبات روی آنها؛ دوم، محاسبات ریاضی؛ سوم، رسم نمودار؛ چهارم، توزیع‌های احتمال و تولید داده‌های تصادفی از آنها؛ پنجم: آزمون‌های آماری؛ ششم، رگیسون؛ هفتم، طرح آزمایش‌ها و تحلیل واریانس؛ هشتم، سری زمانی و نهم، تعریف توابع جدید است.

کتاب «مقدمه‌‎ای بر نرم‌افزار آماری R» نوشته نادر نجاری و رحیم محمودوند توسط انتشارات صانعی ۱۲۴ صفحه به قیمت ۳ هزار تومان در سال ۱۳۹۰ منتشر شده است.