فیلم زندگی استیو جابز که به تازگی اکران شده، صدای منتقدان زیادی را درآورده است. صدایی که تنها از سوی منتقدان سینما شنیده نمیشود بلکه کارآفرینان و مدیران تکنولوژی و حتی کاربران نیز انتقادات زیادی را به این فیلم وارد کردهاند. در این پست میخواهیم از درسهایی که این فیلم برای کارآفرینان دیگر دارد، صحبت کنیم:
۱- تا زده هستید دست به کار شوید!
اگر کارآفرین یا شخصی معروف هستید، سعی کنید تا زنده هستید فیلم زندگینامهتان را بسازید. البته نه مثل رضا صادقی (فیلم بیخداحافظی) که هنوز در اوج جوانی فیلم برای خودش میسازد. فکر کنید استیو جابز زنده بود و این فیلم را میدید! چه برخوردهایی که نمیکرد! نمیگوییم که سانسور کنید، نه! میگوییم که حداقل فیلم چهره واقعی شما را نشان دهد. نمیگوییم تهیهکننده، فیلمنامهنویس یا کارگردان در خدمت سرمایه یا کارآفرین باشد. نه! میگوییم فیلم باید خط سیر داشته باشد. مانند تسبیح دانههای مختلف به یکدیگر متصل شود.
۲- حریم خصوصی را عمومی نکنید!
همه ما در زندگی رازهایی داریم که نمیخواهیم و دوست نداریم که دیگران از آنها اطلاع داشته باشند. بنابراین مراقب حریم و دیوار خصوصی خود باشید. اجازه ورود به ه فرد را ندهید. بخصوص اگر فردی هستید که در چشم هستید. اینکه خصوصیترین مسائل زندگی جابز به این شیوه غلط در فیلم ارائه شود نیز این درس مهم را به ما میدهد. حریم خصوصی جای غریبهها نیست.
۳- اول کتاب بعد فیلمنامه!
کتاب زندگینامه استیو جابز نوشته را والتر ایزاکسون حرفهای در امر زندگینامهنویسی نوشت، کتابی که علاوه بر زندگینامه درسهای زیادی برای خلاقیت و نوآوری که ذات جابز است را آموزش میدهد. کتابی که جابز روی آن نظارتی نداشت اما نویسنده را خود انتخاب کرد، به عبارتی باتوجه به سوابق وی تصمیم به انتخاب وی کرد و خیالش از کتاب راحت بود. اما دقیقا برعکس این امر در فیلم جابز اتفاق افتاد. گویا این تیم هیچ ارتباطی با نزدیکان جابز نداشتند و فقط سعی کردن فیلم بسازند و پول دربیاورند و بیشتر مشهور شوند! سرعت را فدای دقت نکنیم!
۴- همه چیز را ثبت کنید!
کارآفرینان همیشه در معرض تصمیمهای بزرگ قرار دارند و باید تصمیمهایی بگیرند که شاید عواقب خوبی نداشته باشد و شاید یک عدهای از آن ناراحت شوند و چه خوب است همه این تصمیمات و دلایل انتخاب آن تصمیم و تجربیات خود را یک جا بنویسید. سعی کنید هر روز درباره تصمیمات مهم زندگیتان و دلیلهایتان بنویسید. یا حداقل حرف بزنید. تا مدارک باشد. کمتر مورد قضاوت قرار گیرد. هرچه باشد دلایلتان نیز ارائه شود تا مخاطب بتواند منطقی قضاوت کند. حال اگر این قضاوت تند باشد و به مزاجش خوش نیاید!
۵- به فکر میراث خود باشیم!
عمر درگیر زمان است و همه یک روزی باید این دنیا را ترک کنند. اما هر فردی به خصوص یک کارآفرین باید به این سوال پاسخ بدهد که بعد از مرگش چه چیزی را برای دیگران باقی گذشته است؟ چه کمکی به جامعه و مردم خود کرده است؟ آیندگان درباره ما چه میگویند؟ و هزار چیز دیگر!
خیلی خوب بود من هم فیلم رو دیدم وتحت تاثیر قرار گرفتم