امروز سه کلمه است که در وب عجیب می درخشد. نوآوری، خلاقیت و ایده پردازی است. اما گاهی آنها بایکدیگر اشتباه گرفته می شوند! بهترین کار این است که هرکدام تعریف شود تا تفاوت ها درک شود. این گوی و این میدان!
نوآوری(Innovation)، بکارگیری ایدههای نوین ناشی از خلاقیت(Creativity) است. در واقع به پیاده ساختن ایدهٔ ناشی از خلاقیت که به صورت یک محصول(Product) یا خدمت (Service) تازه ارائه شود، نوآوری گویند.
اختراع (Invention) به معنای «پدید آوردن محصول جدید» است، اما نوآوری فراتر از آن است و به معنای «معرفی محصولی تازه» است که با ابداع و عرضه صورت میگیرد.
نوآوری زمانی رخ میدهد که ایده به صورت محصول، فر آیند یا خدمتی توسعه یابد. تعاریف مختلفی از نوآوری ارائه شدهاست. پیتر دراکرنوآوری را همانند هر فعالیت عینی درکنار نبوغ و استعداد، نیازمند دانش، توجه و سختکـــوشی همه دست اندرکاران میداند. او معتقد است آنچه در میان کارآفرینان مشترک یافتم نه گونه خاصی از شخصیت بلکه تعهد سیستماتیک به نوآوری بوده است. مایکل تاشمن نوآوری را بستر پیروزی در کسب وکار دانسته تا مدیران در پی شناسایی سازوکار چرخه فناوری و جویبار نوآوری بتوانند به کمک انجام دگرگونیهای ناپیوسته در سازمان به امتیازهای ناشی از آنها برسند. (سوار لینک بیشتر شوید)
مرکز توسعه شاخص های بین المللی (DDI) میزان موفقیت رهبران را در ترویج نوآوری در چهار زمینه اصلی (القا به کنجکاوی، به چالش کشیدن چشم انداز موجود، ایجاد آزادی و برقراری نظم و انضباط) اندازه گیری می کند.
خلاقیت
خلاقیت (Creativity) فرآیند ذهنی کشف ایدهها و مفاهیم، یا آمیزش ایدهها و مفاهیمِ موجود است که توسط فرآیند بینش خودآگاه یا ناخودآگاه تحریک میشود. در واقع خلاقیت یعنی بکارگیری تواناییهای ذهنی برای ایجاد یا تبلور یک فکر یا مفهوم جدید که برخی نیز آن را به ترکیب ایدهها یا ایجاد پیوستگی بین ایدهها تعبیر نمودهاند.
در تعریفی دیگر خلاقیت بازی با تخیل و امکانات است که در حین تعامل با عقاید، افراد و محیط، منجر به ارتباطات و نتایج جدید و معنا دار می شود. (بیشتر)
ایده
ایده (Idea)در حقیقت یک طرح ذهنی است. شاید بتوان ایده دادن را اولین گام برای حل یک مشکل یا برآورده کردن یک نیاز دانست. به عبارت دیگر ایده سادهترین راه حلی است که انسان در برابر یک مساله یا نیاز به آن فکر میکند. هر چند میتوان یک ایده را بسط داد و پیچیده کرد.
طرح یک ایده، با توجه به ماهیت ذهنی آن، میتواند فارغ از هر گونه قید و بندی صورت پذیرد. اما برای عملی کردن آن، باید به بسیاری از این محدودیتها مثل قوانینی فیزیکی، حقوقی و … توجه کرد. طرح ایدههای نو، رابطه مستقیمی با خیال پردازی و خلاقیت دارد (بیشتر)
اما به قول بریان امبل، فرهنگ نوآوری، از ایده های هر فرد، در هر سطحی از هر واحدی در سازمان حمایت خواهد کرد.
بنابراین باید نوآوری، خلاقیت و ایده پردازی به عنوان فرهنگ در ذهن و رفتار ما شکل بگیرد تا بتوانیم “متفاوت باشیم”. کار بدون این سه ضلع تنها تکرار مکررات است.
سلام. در مورد خلاقیت و نوآوری گفتید یاد سایت اینفوگرافیک افتادم. چه طرح ها و ایده های جالبی داره. به خصوص برای خلاقیت و نوآوری کودکان و نوجوانان خیلی مفیده.
سلام سلام، بله بله دوستان عزیز آقایان میرطاهری و فرج نظام درآنجا بسیار فعال و پویا هستند و ما همیشه افتخار می کنیم به آنها
قدیمی ها می گفتن آدم باید عقلش کار کنه. اکنون هم دنیا ، دنیای نوآوری و طرح و ایده است.توی اصفهان یک نانوایی سنگکی به دستگاه نوبت دهی الکترونیکی مجهز شده،چندتا صندلی هم برای مشتری ها گذاشته!!!
تا همین چند سال پیش فقط بانک های خصوصی به این چیزها مجهز بود!!!
یا سلام و احترام
مبحث فرصت شناسی در فرایند فعالیت انتروپرونور ی یا بقول دوستان کارافرینی اهمیت بسزایی دارد در فرصت شناسی شما به دنبال مجال ووقت نیستید بلکه فرصت شناسی یعنی فعالیتی را شما درک کنید که وجود ندارد یا اگر وجود دارد بصورت ناقص انجام میشود وقتی شما به این درک رسیدید اکنون برای رفع این نقص ایده پردازی میکنید ایده شما توأم با خلاقیت خواهد بود چرا که باید اینگونه باشد تا دورنمای سودآوری در ذهن تداعی نماید پس شما با ایده خلاق منتج از یک فرصت شناسی در محیط کسب وکار ویا هر فرایند دیگری مطرح میشوید حال اگر این ایده خلاقانه را عملیاتی نمایید مثلا در بازار کسب وکار به سود آوری برسانید به مرحله نوآوری می گویند این تعاریف وفرایند یک فعالیت انتروپرونور ی در محیط کسب وکار محسوب میگردد
باسپاس
عبدالحسین اویسی فوق لیسانس کارآفرینی کسب وکار الکترونیکی دانشکده کارافریتی دانشگاه تهران
ذهنم مملو از ایده های مختلف است و نوآوری و ساخت کامل ماشینهای سنگین.
از شما ممنونم که با مطالب مفید به بالا رفتن دانش جامعه کمک می کنید